5 months geleden
Laat mij maar passeren

"Hi I'm Steff, formerly Stephan".

Zo kondigde ik mijzelf gisteren aan bij een nieuwe groep studenten. Zo maakte ik duidelijk waarom ik er misschien wat onverwacht uitzie. Ik draag immers al lang geen kostuums of hemdjes meer. Wat ik nu aan heb zijn dingen die je in elk geval niet zou verwachten te zien bij een typische man van boven de 50. ☺️

Meestal krijg ik geen reacties.

Ergens had ik mij wel aan reacties — of opmerkelijke blikken — verwacht, toen ik mijn garderobe aanpaste. Maar wanneer ik mij buiten begeef, op straat, in de winkel, in bedrijven, zie ik niemand speciaal kijken. 

Eigenlijk vind ik het wel best zo. Al moet ik zeggen dat het dragen van een mondmasker helpt. Want vanaf ik dié afzet, ja dan zie mijn baard en snor wel, natuurlijk.

7 months 1 week geleden

Ik verwelkom graag reacties op mijn blog. Er zijn wel een aantal spelregels die we op voorhand afspreken.

  1. Geen haatdragende taal

Ik lees graag je reacties als die respectvol, open en constructief zijn. Ik hanteer een nultolerantie voor onrespectvol, denegrerend en haatdragend taalgebruik. Niemand heeft daar wat aan. Dus niet toegestaan.

  1. Geen foto’s en video’s

Dit is een blog over mijn ervaringen als transgender persoon. Ikzelf en de andere lezers zien  graag leuke reacties. Ik kan echter niet elke foto of video bekijken en/of filteren. Dus laten we die hier gewoon achterwege.

  1. Geen zelfpromotie, advertenties of spam

Deze blog is er voor mensen die met transgender thema’s te maken krijgen. Deze blog dient niet voor zelf-promotie, reclame of spam.

  1. Respecteer elkaar en de LGBTQI+ gemeenschap

Hier zijn enkele handvaten om respectvol om te gaan met transgender personen:

  • Nodig transgender personen niet zomaar uit om te daten of anderszins met ze af te spreken.
  • Genderdysforie en jezelf vragen stellen over je eigen gender, genderidentiteit en genderexpressie zijn geen psychische aandoeningen. Datzelfde geldt trouwens ook voor alles wat met seksualiteit te maken heeft.
  • We maken geen ruzie met transgender personen over hun gender, genderidentiteit en/of genderexpressie.
  • We maken ook geen ruzie met transgender personen over hun kwetsbaarheden, inclusief alles wat met het openbaar leven, werk, sport, wetten enz. te maken heeft.

Bedenk gewoon wat jij leuk en nuttig zou vinden om te lezen over jou als waardevolle mens.

  1. We creëren samen een veilige ruimte

Deze blog wordt beschouwd als een veilige ruimte, en met dat in gedachten wil ik dat de inhoud hier positiviteit en behulpzaamheid bevordert.

  1. Ondersteun en sponsor elkaar

Houd er rekening mee dat er mensen zijn die op zoek zijn naar wat gender, genderidentiteit en genderexpressie precies voor hen betekenen. Wees aandachtig en ondersteunend bij hulpvragen.