7 months 2 weeks geleden
Lotus

Overweldigend. Hartverwarmend. Liefdevol. Respectvol. Hoopvol…

Zo heb ik de reacties op mijn 'uitnodiging' van eerder deze week ervaren. Ik wist niet waaraan ik mij moest verwachten toen ik die op Facebook plaatste. Maar sindsdien ontving ik talrijke reacties via berichtjes, telefoontjes, kaartjes, mails en briefjes. 🙏

Ik wil éénieder vanuit het diepste van mijn hart bedanken voor al jullie lieve en oprechte steunbetuigingen.

Ik kan het gebruiken. Liesje en ik kunnen het gebruiken. Jullie sterken ons. ❤️

De weg die wij nu afleggen is niet zo-voor-de-hand-liggend. Het is een zoektocht. De voorbije dagen kreeg ik meer dan eens de vraag: "En tot waar ga je gaan?" Daar heb ik geen antwoord op. Een transitie is een proces. Een langzaam proces. Het is een ontdekkingsreis waarvan je aan het begin niet weet waar die uitkomt. Althans, voor mij is dat zo. Ik weet wel dat er mensen zijn die een héél duidelijk beeld hebben van in het begin van hun ultieme doelstelling. Dat heb ik niet. Ik laat het graag op mij af komen en zie wel onderweg wat voor mij en voor mijn gezin het beste aanvoelt. Ik ga hier heel intuïtief in. Zonder vooringenomenheden en zonder ideaalbeeld. Maar tegelijk mét een doorzettingsvermogen waarvoor ik de kracht put uit mezelf en de mensen om mij heen.

Daarom de titel van dit blogje: "Going strong" 🤗 Sterk omwille van de liefde, de steun, de aanvaarding en vooral het gevoel van stapjes` te kunnen zetten die mij beetje bij beetje een mens maken die meer 'heel' is.

 
7 months 3 weeks geleden

Op een bepaald moment voel je het vanbinnen branden. Branden om naar buiten te komen als je werkelijke, authentieke zelf. Om zo herkend, erkend en aanvaard te worden.

Wie mij van erg nabij kent, weet dat ik graag goed voorbereid ben wanneer ik belangrijke keuzes of stappen onderneem. Zo is dat ook met mijn transitie. Ongeveer één jaar geleden nam ik voor het eerst contact met hulpverleners. Die vond ik makkelijk op de website van het Transgender Info Punt. Ik liet mijn naam noteren op de wachtlijst van het Genderteam in Gent en ondernam de eerste voorzichtige stapjes.

Tijdens de vele gesprekken met therapeuten kwam natuurlijk ook het 'coming out' aan bod. Ik vond dit altijd al een beetje een raar idee. Het lijkt wel alsof je een excuus moet verzinnen om duidelijk te maken wat je diep vanbinnen voelt over wie je werkelijk bent. Als ondernemer moest ik nooit een 'coming out' doen. Ook niet als ouder, als student of de vele andere rollen waarvan ik voel dat die goed bij mij passen.

Maar da's dus helemaal anders als het op gender aankomt. Want dan ben je opeens 'transgender'…

De eerste persoon aan wie ik mijn 'coming out' moest doen was… mijzelf gewoon. Ik had er tot dan nooit eerder bij stil gestaan hoeveel tijd én moeite het zou kosten om zo'n belangrijk deel van mezelf te leren accepteren. Gelukkig kende ik wel wat technieken die mij hierin zéér goed 😅 hebben geholpen. En ja, op een bepaald moment kreeg ik dus dat warme, smeulende gevoel, diep vanbinnen, wat mij nu zo goed bekend is. Het is de liefde die je voor jezelf voelt wanneer je jezelf volledig accepteert.

Intussen had ik ook geleerd dat je 'coming out' ook wel kan herademen als 'inviting in'. En uitnodigen… ja dat past zooveel beter bij mij! 🤗

Ik nodig je uit
Om mij te zien
In alle mogelijke aspecten
Te ervaren
Te herkennen
Te waarderen

Want ik doe net hetzelfde, wanneer jij mij uitnodigt, om jou te zien!

Ik ontving de jongste weken talrijke leuke reacties van mensen die al een tijdje getuige — of nauw betrokken — waren bij mijn transitie. 🥰 Dat stimuleert mij om hier ook jou uit te nodigen om iets van mij te mogen ontdekken.

 
7 months 3 weeks geleden

Vandaag vieren we Valentijn ❤️ In ons gezin vieren we de liefde die we voor elkaar voelen, en iedereen doet mee! 

De jongste tijd is voor ons ook best wel spannend geweest. Maar de basis van onze relatie is diep geworteld in vertrouwen, respect, vriendschap en onvoorwaardelijke liefde. Ik ben mijn vrouw, mijn dochter, mijn naaste vrienden, collega's en vele anderen die ons kennen bijzonder dankbaar voor de oprechte reacties, steun en geloof in ons. 🥰